Mars 2013

Nu har vi kommit vidare en del i vår träning och tävlande som förberedelse inför vårens stora happening, nämligen Z-tour i Laanaken i början av april. Den 2-8 april är vi på plats med fyra stycken fina unghästar på de 2-resp 3stjärninga tävlingarna där senare samma år UnghästVM avgörs. Det ska bli otroligt spännande och vi ser väldigt mycket framemot detta. Alla i teamet känns laddade och vi hoppas att hästarna som är relativt orutinerade klarar resan bra med allt vad det innebär. Vi förbereder oss på bästa sätt och lämnar ingenting åt slumpen.

Vi har fortsatt att tävla både i Lund och Skabersjöortens Ryttarförening med bra resultat. Balancé L och C-Spirit TH skämmer bort mig med idel felfria rundor och väldigt fin hoppning. Boss börjar slappna av mer och mer och släppa fokus på annat runtomkring och lägga energi på det som är viktgast- banan. Han har gjort flera riktigt fina rundor inomhus med 4 fel och vi vet att hans galopp är mer fördelaktig utomhus. Rafaello börjar hitta sin kropp och har äntligen förstått hur man hoppar kombinationer på ett bra sätt, skönt! Ursul T och Viktoria vet vi har stor begåvning även om de ännu bara går små klasser, de var bägge placerade i 120 hoppning i Lund med fina rundor. Vi jobbar hela tiden med att stärka dem och få dem avspända i tävlingsmomentet så att vi på ett skonsamt sätt kan ta upp dem i klasserna på sikt.

 

Min tappre vän och läromästare Corino (plac tom svår klass) har vi pensionerat från tävlingsbanorna. I höstas började hans melanom att växa ordentligt brevid käkarna och vi anser inte att han längre är i tävlingsbart skick. Väldigt tråkigt då han bara är 14 år och vi hade hoppats att vi skulle kunna ha många år till tillsammans på banorna. Corino kommer lånas ut till en god vän till mig och leva “Skogsmulleliv” tillsammans med några ponnisar i Halmstad. På lång sikt är tanken att han ska gå som dagispappa åt våra unghästar när de växer upp. Vi tackar Corino för allt som han har gett oss och detta är vår gåva till honom, att få ha ett riktigt skönt hästliv de sista åren. <3

21 mar 2013


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)