Nyheter

Följ våra tävlingar i Zangersheide

2 apr 2013

Via denna länk http://www.zangersheide.com/en/Competitors kan ni följa oss och se resultaten i Zangersheide. De streamar även direkt från tävlingsplatsen men då måste man registrera sig (utan kostnad).

Mars 2013

21 mar 2013

Nu har vi kommit vidare en del i vår träning och tävlande som förberedelse inför vårens stora happening, nämligen Z-tour i Laanaken i början av april. Den 2-8 april är vi på plats med fyra stycken fina unghästar på de 2-resp 3stjärninga tävlingarna där senare samma år UnghästVM avgörs. Det ska bli otroligt spännande och vi ser väldigt mycket framemot detta. Alla i teamet känns laddade och vi hoppas att hästarna som är relativt orutinerade klarar resan bra med allt vad det innebär. Vi förbereder oss på bästa sätt och lämnar ingenting åt slumpen.

Vi har fortsatt att tävla både i Lund och Skabersjöortens Ryttarförening med bra resultat. Balancé L och C-Spirit TH skämmer bort mig med idel felfria rundor och väldigt fin hoppning. Boss börjar slappna av mer och mer och släppa fokus på annat runtomkring och lägga energi på det som är viktgast- banan. Han har gjort flera riktigt fina rundor inomhus med 4 fel och vi vet att hans galopp är mer fördelaktig utomhus. Rafaello börjar hitta sin kropp och har äntligen förstått hur man hoppar kombinationer på ett bra sätt, skönt! Ursul T och Viktoria vet vi har stor begåvning även om de ännu bara går små klasser, de var bägge placerade i 120 hoppning i Lund med fina rundor. Vi jobbar hela tiden med att stärka dem och få dem avspända i tävlingsmomentet så att vi på ett skonsamt sätt kan ta upp dem i klasserna på sikt.

 

Min tappre vän och läromästare Corino (plac tom svår klass) har vi pensionerat från tävlingsbanorna. I höstas började hans melanom att växa ordentligt brevid käkarna och vi anser inte att han längre är i tävlingsbart skick. Väldigt tråkigt då han bara är 14 år och vi hade hoppats att vi skulle kunna ha många år till tillsammans på banorna. Corino kommer lånas ut till en god vän till mig och leva “Skogsmulleliv” tillsammans med några ponnisar i Halmstad. På lång sikt är tanken att han ska gå som dagispappa åt våra unghästar när de växer upp. Vi tackar Corino för allt som han har gett oss och detta är vår gåva till honom, att få ha ett riktigt skönt hästliv de sista åren. <3

Februari 2013

21 mar 2013

Efter längre vinteruppehåll med fokus på hästarnas uppbyggnadsträning och vidareutbildning var det dags för årets första tävling i Åstorp. Åstorportens RF har fått ett rejält ansiktslyft med bra fibersandunderlag och mer rutinerade funktionärer på banan. Det var väldigt trevligt att åka på deras tävlingar där alla dessutom var otroligt hjälpsamma och tillmötesgående med allt ifrån parkering till banpersonal.

De fem hästar vi hade med oss hoppade över förväntan bra, fyra felfria och en med ett missförstånd som resulterade i en volt och tidsfel. Det är viktigt att komma ihåg att all tävling upp tom 140 hoppning bara är utbildning och att de unga hästarna är med för att lära sig. Vi åkte hem med ett glatt humör och nöjda hästar, Tack till teamet som denna gången bestod av Ida Olsson, Emma Larsson och Göran Larsson för all er hjälp!

In i stallet har vi mottagit en fin hingst e Jaguar Mail som ska visas på treårstest ifrån Camilla Paradis samt ytterligare en fin treåring efter Casall från Susanna Halldén. Det ska bli spännande att se vad det blir av dessa framöver!

Januari 2013

21 mar 2013

Välkomna till ett nytt och härlig 2013! Vi önskar gamla som nya kunder ett varmt välkomnande till en ny händelserik säsong med allt från tävlingar till treårstest och fölningar. Vi håller alla tummar och tår!

Både hästarna och jag har haft lite vinterlov, hästarna i kylan och jag fick med sambon en tur till värmen för att fylla på energidepåerna såväl fysiskt som mentalt.

Vi önskar Ida Olsson hjärtligt välkommen till vårt team där hon ska jobba som hästskötare och ansvara för deras puts och trim. I övrigt är den tappra skaran sig trogen med Johanna Engdahl, Emma Larsson, Ingemar Stenson och mig själv. Vi ser framemot en härligt 2013!


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)