Om Oss

Ulrika Stenson

Jag gick hippologigymnasiet på Flyinge/Vipeholmskolan som första årskull mellan 2001-2004. Min praktik gjorde jag i hoppstallet på Flyinge hos Peter Eriksson och gick ut gymnasiet med fina betyg. Jag erhöll även Agria Horsemanship Stipendium med följande motivering:

"Som tydligt visat på god hästhållning, dvs. som har haft en attityd som alltid sätter hästens välbefinnande i centrum och genom detta varit ett gott föredöme för de andra eleverna på Flyinge."

Efter avslutade gymnasiestudier blev jag antagen på Hippologprogrammet, inriktning Stallchef, åren 2004-2006. Mellan första och andra året på utbildningen hade jag förmånen att via Ann Catrin Carlsson få möjligheten att åka till Breitenburg, Tyskland och arbeta hos Rolf-Göran Bengtsson och Bo Kristoffersen. Därefter återvände jag till Flyinge och avslutade mina studier och fick en hippologexamen. Jag fick åter igen mottaga Agria Horsemanship stipendium och som första Flyingestudent någonsin, tack vare nominering från lärarkåren på Hippologhögskolan, erhålla LRF´s stipendium på 20 000 kr.

Efter Hippologhögskolan erbjöds jag anställning som unghästberidare hos Familjen Hamann som driver försäljningsstall utanför Hamburg. Där red, utbildade och tävlade jag deras hästar, allt ifrån 2,5 åriga hingstar till 6 åriga tävlingshästar. Efter en lärorik tid hos dem flyttade jag hem till Sverige igen där jag utbildade mig till C-tränare i hoppning och fortsatte tävla på egna och andras hästar med placering till och med 1,45 m hoppning.

Idag bedriver jag verksamhet på Karupsnäs i Blentarp med utbildning, tävling och försäljning av hopphästar. Vår förhoppning är att långsiktigt skapa ett trademark med hög kvalité som går igen i allt från den vardagliga skötseln i stallet, kundkontakt och service till resultat på tävlingsbanan och lyckade försäljningar där bägge parter är nöjda.

1048188.jpg


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)